המכון לרפואי לבטיחות בדרכים – המרב"ד, עוסקת ברפואה תעבורתית, יחידה זו מסייעת לרשות הרישוי לאתר נהגים בעלי פרופיל אישיותי או מצב רפואי המעידים על אי התאמה לנהיגה בטוחה.
למעשה תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לאתר נהגים בעלי ליקוי בריאותי, פסיכולוגי ונהגים בעלי פוטנציאל לנהיגה מסוכנת.
סעיף 55א(ב) לפקודה קובע את זכותו של נפגע מהחלטות המרב"ד להגיש ערר לועדת ערר רפואית, במותב של שלושה רופאים:
"מבקש רשיון נהיגה או בעל רשיון נהיגה הרואה עצמו נפגע מהחלטת רופא מוסמך רשאי לערור, תוך זמן שייקבע בתקנות, לפני ועדת ערר רפואית של שלושה רופאים מתוך רשימה שאישר שר התחבורה בהתייעצות עם שר הבריאות". |
נהג שנפסל לנהיגה מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים, בפניו עומדות שתי אפשרויות:
- נהג יכול להמתין שנה מיום ההחלטה לפסילה, ואז ניתן לגשת פעם נוספת למבדקים של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
- נהג שניפסל על ידי המכון הרפואי יכול לערער על ההחלטה תוך יום 30 מיום החלטה של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
ערר על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
במידה ונהג מחליט להגיש ערר על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים יש להגיע ערוכים:
טפסים אישורים וחומר רפואי
נימוקי החלטת הפסילה וכל החומר הרפואי שבגינו נפסל הנהג לנהיגה הינו חומר חשוב ורלוונטי בערר לגופו.
מומלץ להצטייד במסמכים ואישורים רפואיים (אם יש כאלה) שיתרמו לחוות דעת חיובית העומדת בניגוד להחלטת המכון הרפואי ומעידה על הנהג ככשיר לנהיגה.
אורך רוח
ועדת הערר הרפואית הינה ועדה של 3 רופאים, ומחייבת נוכחות של הנהג. הדיון בערר על החלטת המכון הרפואי הינו דיון אישי הנערך בדלתיים סגורות, מחייב ויתור סודיות רפואי מלא. הדיון איננו רשמי ואינו כפוף לסדרי דין כפי שנהוג בבית משפט. ואולם, מומלץ ביותר להגיע בליווי עורך דין.
הדיון הינו אישי והחלטות ועדת הערר אינן קבועות, נהג שלא מתמצה בנושא של המכון הרפואי לא ידע איך לגשת לבקשה, לערר ולדיון. ולכן מומלץ להתלוות לעורך דין שהינו רב ניסיון בתחום זה.
משרדנו מייצג נהגים רבים שנפסלו לפי החלטת המכון הרפואי, משרד עורך דין רותם גרשון מתמחה וילווה אותך ליווי צמוד ומקצועי בהגשות ערר על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים וכן במניעת פסילכתם ע"י המכון.
לתיאום פגישת ייעוץ ללא תשלום התקשר 050-2266035